Ресторантьори отново поставят въпроса за облагането на бакшишите и трябва ли

...
Ресторантьори отново поставят въпроса за облагането на бакшишите и трябва ли
Коментари Харесай

Ресторантьори искат НАП да легализира бакшишите

Ресторантьори още веднъж поставят въпроса за облагането на бакшишите и би трябвало ли да бъдат глобени, ако данъчна проверка установи по-голяма наличност в касата на заведението от регистрирания от касовия уред оборот, написа " Сега ".

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) приканват за ясен правилник за бакшишите, защото поради тях постоянно се получавали несъответствия. " Национална агенция за приходите би трябвало да допусне до 10% толеранс в касата или да вземе мерки за узаконяване на бакшиша ", прикани пред БНР Станислав Стоянов, заместник-председател на БХРА. 

Разминаването сред касовите наличности и регистрираните продажби е строго наказвано от Национална агенция за приходите нарушаване. За неиздаване на касови бележки и укриване на обороти търговците биват освен глобявани, само че може краткотрайно - до 1 месец, обектите им да бъдат затворени като в допълнение наказване. Предни години по морските курорти данъчните подемаха шумни акции за дисциплиниране на търговците и затварянето на заведения за едномесечен период бе най-големия им призрачен сън.
Затварянето на бизнеси при първо открито нарушаване от НАП трябва да бъде прекъснато , настояват още от БХРА. Според тях до по-сериозни наказания би трябвало да се стига единствено при рецидив. От асоциацията са поскали среща със служебния министър на финансите Асен Василев и директора на Национална агенция за приходите Румен Спецов, с цел да обсъдят проблемите, които съгласно тях основава в този момент настоящото законодателство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР